sábado, 1 de enero de 2011

Fulla de ruta per crear la nostra cacera del tresor

Durant uns dies hem estat treballant en les activitats, la primera és una cacera del tresor. Per fer-la hem treballat sobre una altre pàgina del bloc, que després quedarà oculta, i amb dos documents de Word.
En la pàgina del bloc hem creat la cacera en si, les preguntes, els enllaços a les pàgines on poden trobar les respostes, etc. Per fer-ho, vam estar pensant diversos temes sobre els que podríem tractar i al final vam decidir tractar el turisme, ja que al parlar sobre aquest tema en treballés molts d’altres. Vam pensar que seria una bona manera de que els nens veiessin l’evolució del poble, les seves característiques actuals i reflexionessin sobre com hi ha afectat el truisme.
En els Word hem creat les graelles d’avaluació i autoavaluació, que després hem gravat en format  .JPG i hem penjat al picasa. En la rúbrica d’avaluació hem volgut valorar més els processos i les reflexions que la pregunta-resposta típica. Intentem valorar que l’alumne faci una reflexió profunda sobre diversos factors del tema i pugui ser capaç d’extrapolar-ho a diversos àmbits.
Picasa és una altra aplicació de Google que va lligada al compte de correu, igual que el panoramio o el googlemaps.  El funcionament és el mateix que amb els altres subproductes de la marca Google, però pels despistats en fem cinc cèntims ràpidament sobre com funciona. Busques la pàgina de picasa amb el buscador de Google i hi entres, el teu usuari i la teva contrasenya són els mateixos que en el compte de correu de gmail.  Un cop has accedit al teu compte veuràs que hi ha una carpeta on hi trobaràs totes les fotografies que hagis penjat al bloc. Si vols pots seguir penjat fotos en aquesta carpeta o senzillament crear-ne una de nova, nosaltres ho hem fet així. Per crear-la només ha de pujar fotografies noves, calicant el boto que així ho indica i ja et donarà l’opció de crear la nova carpeta.
Després hem fet un link des de l’entrada de l’activitat del bloc fins a les fotografies de les rúbrica i la graella d’autoavaluació  perquè els professors o alumnes ho puguin descarregar o imprimir.
Per últim, hem redactat aquest post i l’hem penjat al bloc.
Aprofitem per desitjar bon any a tots els nostres lectors!

No hay comentarios:

Publicar un comentario